Ιατρός καρδιολόγος

Συνήθως επιλέγουμε έναν ιατρό είτε από καλές συστάσεις είτε από αναφορές παθόντων ασθενών με σχετική εμπειρία. Τί γίνεται όμως όταν δεν γνωρίζουμε κάποιον ιατρό καρδιολόγο και πρέπει να τον αναζητήσουμε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους. Με ποια κριτήρια τον αξιολογούμε και ποια στοιχεία πρέπει να προσέξουμε κατά την ανεύρεσή του.

Πρώτα από όλα σας ξεκαθαρίζουμε κάτι. Το να βρεις καρδιολόγο ιατρό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η δυσκολία έγκειται στο ότι λίγο πολύ όλοι οι Έλληνες καρδιολόγοι διαθέτουν τα βασικά απαραίτητα μηχανήματα για τις κύριες εξετάσεις της καρδιάς. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι που Όταν δεν γνωρίζειςαναζητάς

Τελικά, ποιός είναι ο κατάλληλος ιατρός καρδιολόγος σε μια καρδιοπάθεια;
Πώς μπορείτε να επιλέξετε έναν καλό καρδιολόγο ιατρό;

Πριν αρχίσουμε την αναζήτηση στο διαδίκτυο δώστε σημασία σε μερικές γνώσεις που θα πρέπει να διαθέτει κάθε χρήστης του ίντερνετ.

  • Καθαρίστε το ιστορικό αναζητήσεων στο διακομιστή (browser) που χρησιμοποιείτε (Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Safari, Opera κ.α.).
  • Περιοριστείτε σε αναζήτηση με γεωγραφικούς περιορισμούς (π.χ. καρδιολογικές εξετάσεις Λάρισα, καρδιολόγος Ρόδος, προληπτική καρδιολογική εξέταση Θεσσαλονίκη).
  • Αναζητήστε καρδιολόγο από μηχανές αναζήτησης (π.χ. google) και όχι μεταξύ προωθημένων ή διαφημιστικών δικτύων (π.χ. facebook group, καταλόγων με ιατρούς κ.α.).
  • Εμπιστευτείτε τα πρώτα φυσικά αποτελέσματα που προκύπτουν από στοχευμένες φράσεις (keywords) στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. καρδιογράφημα στα Ιωάννινα, τρίπλεξ καρδιάς Λαμία). Συνήθως τα πρώτα αποτελέσματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο αξιόλογα σε σχέση με τα υπόλοιπα.
  • Αποφύγετε τις ιστοσελίδες που προέρχονται από πληρωμένη διαφήμιση (π.χ. Google Ads – Χορηγούμενη, Facebook Διαφήμιση κ.ο.κ.). Εμφανίζονται ψηλά στην κατάταξη όχι γιατί αξίζουν αλλά γιατί πληρώνουν.

Τα κριτήρια επιλογής ενός καρδιολόγου

Τα κριτήρια για να επιλέξουμε έναν ιατρό καρδιολόγο εξαρτώνται από τις γνώσεις που έχουμε στα καρδιολογικά θέματα, από την προσωπική μας εμπειρία σε καρδιολογικές εξετάσεις και από την ικανότητα που διαθέτουμε για αξιόπιστα αποτελέσματα κατά την αναζήτηση εύρεσης καρδιολόγου στο διαδίκτυο.

Έτσι λοιπόν, το Kardiologos Net θα σας βοηθήσει να κάνετε όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη αναζήτηση επιλογής καρδιολόγου ιατρού με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Ελέγξτε τα δεδομένα στα κείμενα μεταξύ των ιστότοπων. Ένας ιστότοπος με μεγάλη πληροφορία δηλώνει μεγαλύτερη αξιοπιστία από έναν αντίστοιχο ιστότοπο και μόλις λίγες προτάσεις.
 • Ψάξτε για αναφορές σε παραπομπές και αντίστοιχη βιβλιογραφία στο θέμα που σας απασχολεί. Όπως σε όλα τα επιστημονικά website έτσι και στα καρδιολογικά, ο αρθρογράφος – καρδιολόγος σέβεται πάντα τις έρευνες και μελέτες με παραπομπή στις αντίστοιχες πηγές.
 • Ανατρέξετε στο βιογραφικό του -ης εκάστοτε ιατρού καρδιολόγου. Συνήθως οι αναφορές σε σπουδές πανεπιστημιακών σχολών και κολλεγίων, τα μεταπτυχιακά, οι μελέτες και συμμετοχή σε καρδιολογικά συνέδρια, τα συγγραφικά έργα και δημοσιεύσεις, οι διακρίσεις και βραβεία στο χώρο της καρδιολογίας όπως και η προϋπηρεσία σε καρδιολογικές κλινικές είναι πολύτιμα στοιχεία κατά την επιλογή καρδιολόγου.
 • Ελέγξτε τα δεδομένα μεταξύ των ιστότοπων. Ένας ιστότοπος με μεγάλη πληροφορία δηλώνει μεγαλύτερη αξιοπιστία από έναν αντίστοιχο ιστότοπο και μόλις λίγες προτάσεις.
 • Παρατηρήστε τις αξιολογήσεις και τα σχόλια μεταξύ ασθενών – πελατών του -ης συγκεκριμένου -ης καρδιολόγου (π.χ. δίκτυο Google Business Σχόλια, Google Maps Αξιολογήσεις κ.α.).
 • Αποφύγετε τα sites με έντονα σποτ και υπερβολικά διαφημιστικά μηνύματα. Ένας αξιόλογος επιστήμονας δεν έχει ανάγκη τα μεγάλα λόγια για την έντονη προβολή του (π.χ. ο καλύτερος καρδιολόγος στην Αττική, ο πιο αξιόπιστος καρδιολόγος στην Πάτρα κ.τ.λ.).

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω θα μπορέσετε πολύ πιο εύκολα να βρεθείτε στον κατάλληλο καρδιολόγο της περιοχής σας που θα μπορεί να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες που επιθυμείτε.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς της καρδιολογίας. 
Εμπιστευτείτε το Kardiologos Net για εύρεση καρδιολόγου.